Synnytyskuvaus


Tämä ei ole se perinteisin kuvauspalvelu mutta tähän tunnen kutsumusta ja ehkä pienen kiinnostuksen vuoksi myös sinä, sillä luet tätä nyt.


Miksi haluaisit kuvaajan mukaan synnytykseen?

Samasta syystä kuin useat haluavat hääkuvauksen.

Se on ainutlaatuinen ja erityinen tapahtuma elämässänne. Ei ole suurempaa maailmaa mullistavaa asiaa kuin oman lapsen syntymä.

Sen dokumentointi sensitiivisesti ja teidän toiveiden mukaisesti on minulle suuri kunnia tehtävä.

Synnytys on hyvin intiimi tapahtuma, eikä kuvaaja saa missää vaiheessa olla rasite, korkeintaa doulan/kätilön kaltainen positiivinen tukihenkilö tai näkymätön seinäruusu, joka antaa teille tilaa olla omassa kuplassanne.

Synnytys on teidän matkanne vanhemmuuteen sekä lapsenne syntymään ja sen minä tulen mukaanne synnytykseen ikuistamaan, kun niin toivotte.


Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Synnytyskuvaus on Suomessa vielä usealle uusi tuttavuus ja nyt toivonkin sinut ja teidät tutustuttaa tähän upeaan palveluuni.


Synnytys on hyvin intiimi ja ainutlaatuinen tapahtuma johon tuntemattoman ihmisen kutsuminen saattaa tuntua vieraalta ajatukselta. Se on täysin luonnollista mutta täysin tuntemattomana minua ei otetakaan mukaan matkaan. Toivon kaikilta synnytysasiakkailtani molemminpuolista tutustumista ja sitä kautta luottamuksen luomista jotta teille tulee turvallinen olo siitä, että mahdollisesti tulisin matkaanne mukaan.


Käytännössä palvelun harkitseminen tarkoittaa, että otat minuun yhteyttä ja sovitaan yhteinen tutustumispalaveri, livenä tai videopuhelun välityksellä.

Tutustuminen ei vielä velvoita mihinkään.

Tämän jälkeen saat(te) päättää toivotteko minut mukaan matkaanne.


Kun näin on, laitan lasketunajan kalenteriini ja sovimme lähemmäs vielä synnytystoive palaverin jossa lähempänä laskettua aikaa sovimme käytännön asioista. Tärkeää tässä kohtaa, on myös sopia laskutettavien erien määrä, eli kuinka monessa erässä toivotte synnytyskuvauslaskun. Mahdollisuus on 1-6 erään.


Raskausviikosta 38 aloitan päivystyksen, jolloin käytännössä olen valmiudessa lähtemään, kun kutsu tulee. Ellei muuta sovita.

Olen mukananne sairaala synnytyksessä aina sairaalaan menosta ensi-imetykseen asti. Synnytyksen kulkua kukaan ei voi ennustaa joten tämän vuoksi olen priorisoinut synnytyskuvaukset aina varauksien mukaan ja otan huomioon sen muita varauksia ottaessa.

Mikäli vauva päättäisikin saapua jo ennen päivystystä, sovimme yksityiskohdat jokaisen synnyttäjän kanssa erikseen ja teen kaikkeni, että pääsen synnytykseen mukaan.

Voihan olla, että odotat kaksosia, jolloin synnytys on suurella todennäköisyydellä jo ennen noita raskausviikkoja. Näistä sovimme aina erikseen ja käymme mahdolliset skenaariot läpi jotta myös minä kuvaajana osaan toimia toiveidenne mukaisesti. Myös keisarinleikkauksien kohdalla.


Suunnitellun sektion kuvauksen kohdalla kysy hinta ja käytäntö erikseen. Tämä on mahdollista kun sairaalan leikkausosasto antaa siihen luvan. Syntymä ja synnytys on aina synnytys, huolimatta synnytystavasta.


Mitä kuvataan?

Kaikki mitä sovitaan. Synnytyskuvaus on aina synnyttäjän ja tukihenkilönsä näköinen. Kuvaus eroaa perinteisiin kuvauksiin ja hääkuvauksiin sillä ettei kuvausta tai sen kestoa voi kovin paljoa etukäteen suunnitella. Kuulen etukäteen mielelläni synnytystoiveista jotta osaan hieman kuvaajan roolissa valmistautua.

Synnytyksen jälkeen saat kattavan gallerian kuvia tarina muodossa teidän synnytysmatkastanne aina vauvan syntymään. Käytän myös eri kansioita, jotta halutessasi voit vaikka katsoa "sensitiivisemät" kuvat ensin ja jättää vaikka ponnistusvaiheen kuvat myöhemmäksi ja palata siihen joskus halutessasi.

Aina sovitaan erikseen, kuvataanko kaikki vai vain osa synnytyksestä.


Jännittääkö ajatus? Ei se mitään.

Kun itse odotin esikoistani vuonna 2019, en halunnut ketään "ylimääräistä" synnytykseen mukaan ja tämän vuoksi uskallan sanoa, että kaikella on aikansa ja paikkansa. Nykyään kun olen enemmän syventynyt synnytykseen sekä synnytyskuvaukseen, en voisi kuvitella synnyttäväni ilman dokumentointia. Ja toki, toivon sitä mahdollisuutta myös muille.

Oman esikoisen synnytyksestä on ilmankin kuvia arvokkaat muistot ja ehkä muutama hassu tärähtänyt kuva. Nämä kuvat ovat nykyään kultaakin arvokkaammat. Ne tukevat muistojani ja herättävät ne syvemmät muistot konkretiaksi kun myös näen muistot kuvina.


Tämän pienen oman kokemuksen jaettua kysynkin sinulta:

Mitä jos koko synnytysmatka: supistuksista vauvan syntymään ja ensimmäiseen halaukseen asti, olisi muistojen lisäksi kuvina? Kuvina, jonka kautta sinä tai jopa tuleva lapsesi voi joskus palata noihin elämän ihmeellisimpiin hetkiin.


Tähän tarpeeseen on luotu synnytyskuvaus palvelu.


Muistamaan ikuisesti, tuon raa´an, kauniin, ihmeellisen ja samalla maailman luonnollisimman, uuden elämän synnytysmatkan.


Kysy lisää & Seuraa myös Instagramissa